Hantera ditt spabad

Du som redan har ett spabad vet att det innebär en hel del underhåll och kringutrustning. Läs mer på nätet om hur du kan förebygga problem och merkostnader för din avslappning i tillvaron.

Spabad med vattenmassage är något som numera är tillgänglig för de flesta. Att ta ett spabad tillsammans är för många bland annat ett sätt att umgås och komma varandra närmare, eftersom det psykologiskt handlar om att vara utelämnad och sårbar. Att bada tillsammans är ett tecken på tillit.

Filter till ditt spabad

Ett filter är viktigt för att rengöra vattnet från smutspartiklar som annars kan fastna på huden. De flesta människor är ofta smutsiga, det kan vara hudavlagringar, klädfibrer eller det vi kallar för vägdamm efter resor. Det är en av orsakerna till att en dusch alltid är att föredra innan ett bad tillsammans med andra.

Vattenkemi

En sak som är viktig att tänka på är att vatten kan bära många sjukdomar. Den kemiska sammansättningen och balansen i vattnet är därför viktig för att förebygga smittorisker som kan uppstå när du delar badvatten med andra. Du behöver därför också ta hand om den smuts som inte syns. Till det behöver du bland annat bakteriedödande eller pH-reglerande substanser.