Leva i säkerhet

Idag lever vi i västvärlden i ett väldigt säkert samhälle. Visst, det kommer hela tiden nyheter om hemskheter som händer, men det har det alltid gjort. Skillnaden är att idag så kommer vi åt allt så mycket enklare och hela tiden.

Jämför vi med bara 50-60 år sedan så har vi det så otroligt mycket bättre idag, och allt fler. Problemet är att alla inte inser hur bra vi faktiskt har det, och hur mycket värre det skulle kunna vara. Vi som lever i Sverige har det verkligen bra, vi är ett föregångssland. Så som vi har det här, strävar många länder efter, och det är just därför många söker sig hit. En trygg och säker framtid.

Vi som land måste fortsätta visa framfötterna och arbeta med att hela tiden vara bland de bästa länderna i världen när det kommer till att få växa upp tryggt med bra utbildning och möjlighet till lek. Det har inte alla, och det är många här i Sverige som glömmer bort hur bra vi faktiskt har det. Nästa gång du funderar på, eller kanske tänker att Sverige är inte ett bra land, så tänk om. Här har vi det nästan bäst i världen.