Säkerheten på en arbetsplats

Det finns stora anledningar att titta över säkerheten på er arbetsplats. Även om man inte har många olyckstillfällen så gäller det att man är förberedd om det skulle hända något. När man minst anar det så kan det vara något som händer.

Arbetsmiljöverket är en bra kanal för att hålla koll på hur man ska hantera detta med säkerheten på sin arbetsplats. Det är också bra att läsa andra artiklar för att få veta vad man bör tänka på.Om företagsledning inte tar sitt ansvar så kontakta facket och arbetsmiljöverket för att få hjälp med hur ni ska gå vidare. I de flesta fall så är säkerhetstänket något som alla tar på stort allvar och gärna gör något åt för att stärka upp detta på en arbetsplats.

Diskutera med era arbetskamrater om det finns något som ni kan förbättra på just er arbetsplats. Ju fler som engagerar sig desto bättre är det. Tillsammans så kan ni göra er arbetsplats till en säker miljö att arbeta i. Något som kan införskaffas omgående om ni inte redan har det är hjärtstartare, brandsläckare, brandfiltar och annat som kan rädda liv. Första hjälpen låda är också något som är bra att ha på sin arbetsplats.