Skapa en Podcast för företaget

Lyssnandet på podcaster fortsätter att öka i popularitet i Sverige. Enligt Dagens Media växer podcast-industrin med så mycket som 25 % årligen. Det är alltså ett växande format där ditt företag snabbt kan nå ut till en stor publik.

Så lyssnar vi

Till skillnad från med den gamla radion kan du lyssna på podcaster var som helst och när som helst under dygnet. Många lyssnar på podcasts när de är på väg till jobbet och när de städar, lagar mat eller är ute på promenad. Kanske gör du själv det? Enligt en trendspaning från Poddindex blir det alltmer populärt att lyssna på podcasts om specifika ämnen, som till exempel sport, mat, ekonomi och samhälle. Är ditt företag experter på något som skulle kunna bli innehåll i en podcast?

Kom igång snabbt och enkelt

Det kan vara smart att ta hjälp av ett proffs när du ska marknadsföra sig med podcast. Klicka dig vidare här för mer tips om hur du kan komma igång. En erfaren expert kan hjälpa dig och ditt företag att identifiera rätt målgrupp och att göra en plan för innehållet. Det kan också vara bra att få hjälp med att hitta en studio med rätt inspelningsteknik.