Sverige som föregångsland

föregångsland

Många gånger så kanske vi inte uppfattar Sverige som det föregångsland som det egentligen är. I mångt och mycket så är det flera saker som Sverige är riktigt bra på och ett land som man ska trivas i. Det är inte bara sexköpslagen vi ska vara stolta över som svenskar utan det finns mycket annat som gör oss till de stolta svenskar som vi är.

Jämfört med andra länder

Om vi jämför Sverige med andra länder så har vi det väldigt bra på många punkter, vi har mindre korruption än många andra länder. Vi har relativt högre jämställdhet än många andra länder. Vi är ett av de länder med mest innovationer i Europa vilket innebär att vi i Sverige presterar långt mer än andra länder och använder oss av de kunskaper som finns bland medborgarna. Vi är ett land som väldigt många andra länder vill göra affärer med och enligt Forbes, en amerikansk affärstidning så ligger vi på en stadig fjärde plats.

Nya utmaningar i Sverige

Förändringar sker inte med den hastighet alla kanske önskar sig. Redan för något år sedan så bestämde staten om en utredning om spelmonopolet och Svenska Spel som idag är ensam aktör på marknaden har vidtagit åtgärder då förändringen kommer att ske för spelmonopolet. Det finns många spelbolag med licens från exempelvis Malta som redan idag är redo för att ansöka om en Svensk spellicens och som förväntas att få detta då de faller inom kriterier som den Svenska staten kommer att kräva från spelbolagen.

Vad händer framöver

Sverige är ett väldigt bra land att bo i det är vi nog många som är överens om. Och vad som händer framöver kan vara svårt att sia om. Visst går det upp och ner som hos de flesta länder men vi har en stabil grund att stå på även om saker alltid kan förbättras. Det är valår och efter den 9 september så får vi se vilka som får makten och vad som händer i vårt Sverige. Allas förhoppning är väl att det inte allt för mycket skakas om i grundvalarna och att stabiliteten i Sverige håller i sig.